Українські розвідники відзначають професійне свято

Українські розвідники відзначають професійне свято

Оновлено
Укрінформ
Сьогодні своє професійне свято відзначають українські розвідники.

Саме цього дня у 1992 році, відповідно до указу Президента «Про Управління воєнної стратегічної розвідки Міністерства оборони України», у складі оборонного відомства було створене Головне управління розвідки Міністерства оборони України - розвідувальний орган стратегічного рівня, що стало початком історії воєнної розвідки незалежної України.

Як відомо, після розпаду СРСР й відновлення у серпні 1991 року незалежності перед нашою державою гостро постало питання створення воєнної розвідки, адже раніше подібні структури підпорядковувались Москві. Паралельно зі становленням Збройних сил України розпочалось створення системи воєнної розвідки нашої армії.

Читайте також: 7 вересня. Пам’ятні дати

Це свято – свідчення визнання особливої ролі, яку відіграє воєнна розвідка у справі захисту національних інтересів нашої держави, особливо зараз, коли агресія з боку Росії та інші зміни у зовнішньому та внутрішньому безпековому середовищі обумовлюють необхідність створення нової системи забезпечення національної безпеки країни. За п'ять років війни українські розвідники вийшли на новий якісний рівень підготовки. Від початку воєнних дій вони знаходяться на передовій, боронячи територіальну цілісність держави, показуючи виняткові зразки мужності та героїзму.

Також міністр оборони Андрій Таран привітав співробітників та ветеранів воєнної розвідки України з професійним святом, яке вони відзначають 7 вересня. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

«Особливе місце у розвідувальному співтоваристві України займає воєнна розвідка, яка здійснює ефективну діяльність з метою забезпечення національної безпеки і оборони України», - зазначив Таран.

Крім того, Начальник Генерального штабу Збройних сил України Сергій Шаптала та командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв привітали співробітників та ветеранів воєнної розвідки з професійним святом.

Шаптала наголосив, що "забезпечення якісного планування всеохоплюючої оборони України, руху опору, стратегічного розгортання військ (сил) та ведення операцій неможливе без своєчасної, повної та достовірної інформації. Тому добування, аналітичне опрацювання і надання розвідувальної інформації у наш час – це основа успіху, запорука перемоги в бою".

Наєв своєю чергою констатував, що в системі національної безпеки воєнна розвідка є одним із інструментів захисту національних інтересів від зовнішніх загроз. “Інформація, яку ви збираєте, дозволяє визначити військові ресурси противника, його бойові можливості та вразливі місця", - зазначив він.

За словами Наєва, виконуючи завдання, що поставлені командуванням. розвідники наражають свої життя на небезпеку, "але від успіху вашої діяльності завжди залежить хід бойової операції. Саме розвідка на полі бою допомагає командиру чути і бачити противника".

Фото: mediarnbo.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-