Підтримка з боку НАТО на психологічному рівні важлива, але цього недостатньо - Зеленський

Підтримка з боку НАТО на психологічному рівні важлива, але цього недостатньо - Зеленський

Укрінформ
Нинішня підтримка України з боку НАТО важлива на психологічному рівні, але за нинішніх умов цього недостатньо.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Президент України Володимир Зеленський, презентуючи для аналітичних центрів Америки програму трансформації України в музеї-садибі Джорджа Вашингтона неподалік столиці США.

«Ми вдячні за підтримку України в басейнах Чорного та Азовського морів, - сказав Президент, - зокрема за проведення військових навчань. Люди бачать підтримку з боку НАТО і те, що ми не наодинці (у боротьбі з російською агресією). Така присутність важлива на психологічному рівні, але чи достатньо цього? Ні!»

Читайте також: Україна і США підписали рамкову угоду про стратегічні засади оборонного партнерства

Країни Заходу розглядають вступ України в НАТО як стратегію, «а для нас це тактика», наголосив він, підкресливши нагальність цього питання. «Немає часу на стратегію, - зазначив Зеленський, - триває тимчасова окупація Криму, де зосереджено 80 тисяч військових Російської Федерації та десятки тисяч зосереджено вздовж українського кордону».

Читайте також: Як у НАТО: Рада готує законопроект, який приведе ЗСУ до стандартів Альянсу

Президент підкреслив, що Україні необхідно будувати власний сучасний флот. Для цього їй потрібні партнери з НАТО, а також країн Чорноморського узбережжя.

«Ми не просимо подарунків - нам потрібні можливості, доступ до дешевих кредитів», - наголосив Президент. За його словами, для першої черги побудови флоту потрібно 15 млрд доларів.

Читайте також: Новий пакет допомоги від США передбачає постачання Javelin в Україну - AP

Як повідомлялося, Президент Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена.

1 вересня мають відбутися перемовини глав держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-