Окупанти зупинили спостерігачів ОБСЄ біля сіл Заїченко та Безіменне

Окупанти зупинили спостерігачів ОБСЄ біля сіл Заїченко та Безіменне

Укрінформ
Збройні формування Росії заборонили проїзд спостерігачів ОБСЄ на блокпостах поблизу населених пунктів Заїченко та Безіменне, пославшись на «порушення режиму припинення вогню в цьому районі» і «проведення розмінування».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін інформує про факти обмеження збройними формуваннями РФ свободи пересування та перешкоджання виконанню мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на окупованих територіях, які зафіксовані та оприлюднені у звіті від 19 серпня №193/2021.

«Так, на блокпостах поблизу населених пунктів Заїченко (93 км на південь від Донецька) та Безіменне (100 км на південь від Донецька) збройні формування Російської Федерації заборонили проїзд місії, пославшись на «порушення режиму припинення вогню в цьому районі» та «проведення розмінування», - ідеться у звіті.

При цьому на вказаних блокпостах спостерігачі ОБСЄ фіксували факт перетину цивільних автомобілів в обох напрямках.

Крім того, безпілотники місії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS внаслідок глушіння, здійснюючи проліт над непідконтрольним уряду України населеним пунктом Зернове (70 км на південь від Донецька), п’ять польотів над районами біля Жовтневого району Луганська, Первомайська (58 км на захід від Луганська), Голубівського (51 км на захід від Луганська).

«Таким чином, створюючи перепони у вільному пересуванні місії, окупанти намагаються приховати від міжнародних спостерігачів факти своїх порушень.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала «Гради», танки та міномети окупантів, розміщені з порушеннями

Зазначені дії російсько-окупаційних військ призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил», - сказано в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-