ОБСЄ зафіксувала «Гради», танки та міномети окупантів, розміщені з порушеннями

ОБСЄ зафіксувала «Гради», танки та міномети окупантів, розміщені з порушеннями

Укрінформ
Спостерігачі місії ОБСЄ зафіксували на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей 177 одиниць озброєння, розміщених з порушеннями ліній відведення та поза межами виділених місць зберігання.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про чергові порушення щодо розміщення озброєння та військової техніки з боку збройних формувань Російської Федерації, про що йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 18 серпня.

"В ході моніторингу відведення озброєння, передбаченого Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, БПЛА малого радіуса дії СММ ОБСЄ зафіксував на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей 177 одиниць озброєння, які розміщені з порушеннями ліній відведення та поза межами виділених місць зберігання (18 одиниць з порушенням лінії відведення, 56 - поза межами виділених місць зберігання та 103 перебувають в зоні безпеки)", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти з опівночі тричі зривали «тишу» на сході України, загинув боєць ЗСУ

Зокрема на полігоні поблизу населеного пункту Бойківське (67 км на південний схід від Донецька) з порушенням лінії відведення розміщено 6 одиниць РСЗВ БМ-21 "Град", 6 танків, 6 мінометів 2Б11 "Сани". Крім того, в зоні безпеки перебувають 15 БМП, БТР та бойових броньованих машин.

Патруль місії ОБСЄ на полігоні поблизу населеного пункту Мирне (28 км на південний захід від Луганська) зафіксува 26 танків, 12 причіпних гаубиць Д-30 "Жаба", 6 протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра", 9 ЗРК 9К35 "Стріла" та міномет 2Б11 "Сани", які перебували за межами виділених місць зберігання, а також 64 броньовані машини, які розміщені в зоні безпеки.

На полігоні поблизу населеного пункту Тернове (57 км на схід від Донецька) зафіксовано танк і ЗРК 9К35 "Стріла", які перебували за межами виділених місць зберігання.

Місія ОБСЄ вдруге поспіль оприлюднює у звітах інформацію щодо збільшення кількості озброєння, яке розміщено з порушенням ліній відведення та поза виділених місць зберігання. Зазначене свідчить про залучення особового складу незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях до заходів бойової підготовки збройних формувань РФ, проведення бойового злагодження з послідуючою ротацією на лінії розмежування, сказано в повідомленні.

Дії збройних формувань РФ загострюють обстановку в районі проведення ООС та демонструють небажання виконувати раніше досягнутих домовленостей.

Підрозділи Збройних сил України перебувають на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-