Україна побудує великий флот, готуємось до розблокування чорноморського регіону - Зеленський

Україна побудує великий флот, готуємось до розблокування чорноморського регіону - Зеленський

Укрінформ
Україна до 2035-го року побудує великий флот, а перші результати роботи в цьому напрямку громадяни побачать вже 24 серпня 2021 року.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у інтерв'ю кримським журналістам, опублікованому інтернет-виданням “Українська правда”, повідомляє Укрінформ.

«Ми над цим працюємо. Є завдання до 2035-го року побудувати великий флот. Це достатньо довго, але результати першого етапу наочно ми з вами зможемо побачити вже 24 серпня цього року. Наше завдання – побудувати професійний потужний флот, здатний давати відсіч будь-кому. Ми – мирна держава, але маємо бути готові до будь-яких кроків. Ми готуємося до розблокування чорноморського регіону. Саме таке завдання давалося мною особисто і було підтримано нашою армією», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський розповів, як влада планує «відвоювати» мізки людей

Він зазначив, що водночас влада працює над створенням інфраструктури для повноцінного суднобудування. «Паралельно ми будуємо в Україні інфраструктуру, щоб підхопити цей процес. Будуть і корвети, будуть і військові катери, будуть малі підводні човни – все це обов’язково буде. Те ж стосується і військових баз, будівництво першої вже скоро розпочнеться в Бердянську», - сказав глава держави.

Зеленський додав, що в цьому масштабному проєкті влада розраховує на підтримку з боку Європейського Союзу, Великобританії та США.

Читайте також: Зеленський вважає перемовини з Путіним єдиним виходом для звільнення кримських політв’язнів

«Ми вже отримали повну підтримку від Великобританії. Питання посилення ВМС України є частиною нашої скорої зустрічі з президентом США і також частиною порядку денного Кримської платформи та наших бесід з іншими державами. Ми відчуваємо, як Росія намагається тиснути на інші країни з приводу допомоги Україні, навіть щоб вони не брали участь у Кримській платформі», - підкреслив він.

Зеленський також звернув увагу на питання супроводження країнами НАТО українських кораблів. Він зазначив, що кожного року "збільшуємо і наші навчання, і присутність кораблів країн НАТО у наших водах". І це не тільки питання Sea Breeze, адже відтепер це постійна співпраця Міністерств оборони України та США і з європейськими державами. Також є реальні домовленості в цьому напрямку і з Туреччиною, і з Великобританією, зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-