ОБСЄ за тиждень виявила майже 420 одиниць озброєння та військової техніки окупантів

ОБСЄ за тиждень виявила майже 420 одиниць озброєння та військової техніки окупантів

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ з 9 по 15 серпня зафіксувала розміщення на тимчасово окупованій території на сході України 419 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема 387 - на непідконтрольній уряду України території Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

Місія ОБСЄ, здійснюючи моніторинг відведення озброєння, зафіксувала розміщення на тимчасово окупованій території 419 одиниць озброєння та військової техніки, в тому числі 45 одиниць - з порушенням лінії відведення, 179 - за межами виділених місць зберігання, 195 - в зоні безпеки.

Вищезгадані порушення зафіксовані на полігонах поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Круглик, Мирне, Бугаївка, Хрустальний Луганської області та Новоселівка, Кальміуське, Мар’янівка Донецької області.

Значна кількість ОВТ, а саме 387 одиниць розміщені на непідконтрольній уряду України території в Луганській області, що свідчить про проведення бойового злагодження з подальшою ротацією на лінії розмежування. Крім того, не виключається факт підготовки та ймовірного залучення підрозділів ЗФ РФ до комплексу стратегічного навчання "Захід-2021".

Читайте також: Росія знову зірвала засідання ТКГ й надалі блокуватиме цей процес — Іванова

Протягом тижня російсько-окупаційні війська здійснили обстріли населених пунктів на підконтрольній Україні території Новотошківського, Водяного, Новоселівки Другої, Новомихайлівки, Нью-Йорка, внаслідок яких загинув літній чоловік, пошкоджені житлові помешкання громадян та об’єкти інфраструктури.

Тричі окупанти порушували режим припинення вогню в районі ділянки розведення сил та засобів "Золоте".

Вкотре місія ОБСЄ зафіксувала факти систематичного перешкоджання її діяльності на окупованих територіях. Лише за підсумками звітного періоду сталося 13 випадків заборони доступу патруля СММ ОБСЄ до об’єктів контролю та 5 випадків затримки.

Факти перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчать про намагання збройних формувань РФ приховати від міжнародних спостерігачів свої порушення та спрямовані на дестабілізацію обстановки вздовж лінії розмежування.

У штабі ООС наголосили, що підрозділи Збройних сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-