«Рапіри», кулемети та міни: військові показали тренування десантників та протитанкістів

«Рапіри», кулемети та міни: військові показали тренування десантників та протитанкістів

Фото
Укрінформ
В окремій десантно-штурмовій бригаді зі складу Об’єднаних сил відбулися заняття із вогневої підготовки з виконанням вправ стрільб зі стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресслужба ООС, передає Укрінформ.

Воїни відпрацьовували тактичні дії у складі кулеметних розрахунків у різних умовах бою на місцевості, опановували прийоми та правила ведення вогню, виконували вправи з переміщенням та переносом вогню, зі спішуванням та завантаженням у техніку.

Десантники відпрацювали тактичні дії в різних умовах / Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Виконання вправ стрільб відбувалося з урахуванням часу та на точність ураження.

Процес навчання та тренування підрозділів і частин зі складу Об’єднаних сил триває безперервно.

Читайте також: На Львівщині відбулися дводенні поліцейські спецнавчання

Крім того, на Рівненському загальновійськовому полігоні проведено тактичні навчання протитанкової артилерійської батареї з бойовою стрільбою. Підготовка підрозділів артилерії однієї з військових частин Збройних Сил України тривала тут упродовж місяця та містила комплекс заходів, що включали питання спеціальної, технічної підготовки, тактичної медицини, захисту від зброї масового ураження, інженерного обладнання районів зосередження, рубежів розгортання, мінної безпеки, охорони та оборони місць розташування підрозділів, організації та здійснення маршу тощо.

На Рівненському полігоні проведено навчання протитанкової артилерійської батареї / Фото: АрміяInform

Більшість розрахунків 100-мм протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра» становлять контрактники з досвідом виконання завдань в АТО/ООС, йдеться у повідомленні Міноборони.

"Як показав досвід бойових дій на сході України, танки є основою наступальної спроможності противника. Саме тому протитанкова батарея як резерв повинна бути завжди готова до вогневого ураження броньованих об’єктів ворога. Нині підготовка підрозділу успішно завершена, результат ведення вогню — знищення всіх одиночних цілей, а потім і групової — у вигляді колони російських Т-72", — зазначив керівник тактичного навчання, старший офіцер управління ракетних військ і артилерії ОК «Захід».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-