На Донеччині порушили справу за фактом вбивства засуджених в ОРДЛО

На Донеччині порушили справу за фактом вбивства засуджених в ОРДЛО

Укрінформ
На Донеччині прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом умисного вбивства засуджених в колонії на тимчасово окупованій території області.

Як передає Укрінформ, про це 10 серпня у Фейсбуці повідомила прокуратура Донецької області.

«Донецькою обласною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом умисного вбивства двох чи більше осіб (п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 6 серпня 2021 року на території Кіровської виправної колонії № 33 у м. Хрестівка Донецької області невідомими особами було вбито засуджених.

Читайте також: Джапарова: В окупованих Донецьку та Луганську - понад 160 незаконних в'язниць

Один із загиблих – 42-річний чемпіон України з дзюдо, засуджений у 2010 році за вбивство 18-річного хлопця. Відомості про другого вбитого встановлюються, а інформація щодо вбивства третього засудженого наразі перевіряється.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом поліції № 1 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області за процесуального керівництва Краматорської окружної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, за словами радниці глави української делегації в Тристоронній контактній групі Гайде Різаєвої, в Кіровській виправній колонії №33 у так званій «ДНР» 6 серпня були вбиті троє громадян України. Всі вони були засуджені ще до початку війни і відбували покарання на непідконтрольній території.

Читайте також: Світ має відреагувати на те, що коїться у катівнях ОРДЛО під контролем ФСБ - євродепутат

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста направити своїх представників до Кіровської виправної колонії №33 на тимчасово окупованій території Донецької області для розслідування обставин вбивства трьох громадян України.

Представниця окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) української делегації в ТКГ Тетяна Іванова заявила, що вбивство цих трьох громадян України в колонії в «ДНР» буде розглянуто на найближчому засіданні Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-