Справа про хабар: ВАКС обрав запобіжний захід голові Харківської облради

Справа про хабар: ВАКС обрав запобіжний захід голові Харківської облради

Укрінформ
Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та застосувала до голови Харківської обласної ради, підозрюваного в отриманні хабара, запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2 млн 996 тис. 400 грн.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ВАКС повідомляє у Фейсбуці.

“Підозрюваний або заставодавець повинен внести цю суму на відповідний рахунок не пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу”, - ідеться у повідомленні.

Окрім цього, підозрюваний зобов'язаний прибувати до детектива, прокурора чи суду за першою вимогою; не залишати межі Харківської області без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; утриматися від спілкування з особам, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд до України.

Читайте також: Голову Харківської облради, підозрюваного в отриманні хабаря, виключили з фракції «Слуга народу»

Термін дії обов'язків - 2 місяці, тобто, до 5 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, за версією слідства, голова Харківської обласної ради у змові із своїм заступником вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі понад 1 млн грн за залишення на займаній посаді керівника одного із обласних комунальних підприємств.

4 серпня прокурор САП спільно з детективами НАБУ повідомили голові Харківської обласної ради про підозру у справі щодо одержання неправомірної вигоди у розмірі 1,05 млн грн.

Читайте також: Справа про хабар у Харківській облраді: під варту взяли другого підозрюваного

Детективи НАБУ 22 липня провели обшук у Харківській облраді. Підозру у справі про отримання хабара тоді оголосили заступнику голови Харківської обласної ради та його адвокату.

У НАБУ 23 липня заявили, що перевіряють можливу причетність до злочину інших посадових осіб облради, зокрема, у відомстві підтвердили, що проводилися обшуки в кабінеті голови облради та в нього вдома.

24 липня затриманому заступнику голови облради ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 4,75 млн грн застави. Другому підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі більше 700 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-