Зарплати мешканців ОРДЛО удвічі нижчі, ніж у жителів вільної України – Резніков

Зарплати мешканців ОРДЛО удвічі нижчі, ніж у жителів вільної України – Резніков

Укрінформ
Заробітні плати мешканців ОРДЛО наразі в 2,5 раза нижчі аналогічних зарплат жителів вільної України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це 28 липня заявив віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, виступаючи на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Децентралізація».

«Якщо навіть порівняти зарплати мешканців ОРДЛО, тобто наших громадян, які проживають зараз в наручниках, то сьогодні їх зарплати в 2,5 раза нижчі, ніж аналогічні зарплати їх земляків у Донецькій і Луганській областях», - сказав Резніков. Він додав, що це стосується і сусідньої російської області – Ростовської.

Читайте також: Кабмін спростив перетин КПВВ на сході України та адмінмежі з Кримом

«Тому на сьогодні саме в Москві приймають рішення, які шахти закривати, які шахти затоплювати, як вивозити майно з ОРДЛО і т. д», - підкреслив міністр.

Він також нагадав, що завдяки впровадженню реформи децентралізації в Україні, на вільних територіях «місцеві доходи місцевих бюджетів в 2020 році в 4 і 6 разів більше, ніж вони були в 2015 році».

Також, за словами Резнікова, окупаційним режимам на сході України не вигідно відкривати КПВВ, бо вони з використанням махінацій заробляють на людях, яким потрібно потрапити на підконтрольну українській владі територію.

Читайте також: Лазебна заявляє про відсутність затримок виплат пенсіонерам з ОРДЛО

"Для окупаційних режимів невигідно відкривати КПВВ, вони заробляють на людях, придумують їм транспортування в Російську Федерацію, заїзд через Харківську область і потім знову повернення в Луганську область. Беруть з них за це гроші - люди долають тисячі кілометрів, коли можна проїхати лише 15 км ( при відкритих КПВВ - ред)", - сказав Резніков.

Як повідомлялося, 28-29 липня 2021 року у Києві проходить Всеукраїнський форум «Україна 30. Децентралізація».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-