Лазебна заявляє про відсутність затримок виплат пенсіонерам з ОРДЛО

Лазебна заявляє про відсутність затримок виплат пенсіонерам з ОРДЛО

Укрінформ
В Україні зараз немає затримок і заборгованостей із соціальних виплат пенсіонерам, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

"Ми всі виплати робимо вчасно, виплачуємо щомісяця. У нас жодної затримки соціальної виплати немає. Тому ми й далі будемо так само рухатися. Інша справа, що є люди, які не можуть отримати виплати через закриті КПВВ. Але вони закриті не з української сторони", - зазначила міністр.

Вона наголосила, що коли з'являються нові програми від держави для пенсіонерів, вони призначені для всіх без винятку.

"У нас є точна кількість людей, яким ми нараховуємо пенсію, незважаючи на те, що вони проживали на окупованій території. Це приблизно 632 тис. українських пенсіонерів", - уточнила Лазебна.

Читайте також: Лазебна розповіла, які пенсіонери отримуватимуть адресні виплати з жовтня

Глава Мінсоцполітики акцентувала, що ці соціальні виплати, які люди не можуть вчасно отримати, нараховують у звичайному режимі та залишають, їх можна буде отримати пізніше.

"Сьогодні немає припинення жодної виплати тим людям, які на момент карантину й закриття КПВВ не могли отримати виплати. Що стосується нових людей: нові люди теж мають право прийти. Але головне, щоб їх пропустили", - зазначила Лазебна.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупанти продовжують блокувати роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування, фактичний пропуск громадян здійснюється лише на КПВВ «Станиця Луганська».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-