В Україні стартували багатонаціональні військові навчання «Три мечі-2021»

В Україні стартували багатонаціональні військові навчання «Три мечі-2021»

Укрінформ
У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині розпочались багатонаціональні військові навчання Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького «Три мечі 2021».

Про це Укрінформу повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Як відзначили в Генштабі, мета операції - оцінити рівень навченості підпорядкованих підрозділів ЛитПолУкрБриг під час ведення дій в ході оборонної операції.

Учасники навчань тренуватимуться у плануванні та веденні наступальних оборонних дій, удосконалюватимуть взаємодію між підрозділами бригад в ході ведення бойових дій, підвищуватимуть взаємосумісність з підрозділами ЗС держав-членів НАТО.

Читайте також: Кораблі США залишили Чорне море після навчань Sea Breeze 2021

Від Збройних Сил України участь у навчаннях візьмуть військові Десантно-штурмових військ, група авіаційної підтримки та військова поліція. Від ЗС Республіки Польща - представники механізованої бригади Сухопутних військ, від ЗС Литовської Республіки - військова поліція, а також спостерігачі від ЗС США. Загальна кількість учасників навчань - понад 1200 військовослужбовців та понад 200 бойових машин.

Навчання матимуть чотири фази та закінчиться 31 липня.

Як повідомляв Укрінформ, навчання «Три мечі» покликані підвищувати рівень міжнародного військового співробітництва та готовності до дій спільного військового підрозділу країн Люблінського трикутника, яким є ЛитПолУкрБриг.

Читайте також: Гвардійці під Маріуполем тренувались стріляти з зенітних установок

Навчання були ініційовані під час переговорів начальників генеральних штабів Польщі та України у серпні 2019 року.

Угоду про створення ЛитПолУкрБриг підписано у вересні 2014 року.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-