Гвардійці під Маріуполем тренувались стріляти з зенітних установок

Гвардійці під Маріуполем тренувались стріляти з зенітних установок

Фото
Укрінформ
Поблизу Маріуполя завершився польовий вихід підрозділу протиповітряної оборони окремого загону спеціального призначення військової частини 3057 Національної гвардії України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МВС.

Зазначається, що основна мета занять – підвищити рівень організації ведення бою за різних умов, налагодити ефективне управління розрахунками в бою та підняти рівень польової виучки особового складу.

Особовий склад розрахунків протягом тижня відточував свою майстерність, починаючи з розвідки повітряного противника на місцевості, боротьби з БПЛА, закінчуючи виконанням вправ стрільб із зенітних установок ЗУ-23-2.

«Від злагодженості спільних дій особового складу в різних бойових умовах залежить результат бою, тож важливо, щоб командири отримали практику в управлінні, а розрахунки зрозуміли своє основне завдання», – розповів начальник ППО військової частини 3057 майор Максим Литвинов.

Так, під час навчань бійці отримали теоретичні та практичні знання щодо управління зенітними установками. Покращили навички у визначенні відстані до цілей, орієнтуванні на місцевості, пересуванні до вогневої позиції та від неї в укриття. Крім того, відпрацювали порядок роботи механізмів, заряджання та розряджання, правильність знищення повітряних і наземних цілей.

Наголошується, що завершальним етапом польових занять стало тактичне навчання з бойовою стрільбою, де розрахункам було поставлено завдання знищити умовного противника, як повітряного, так і наземного.

Читайте також: Українські та британські військові відпрацювали «бій в урбанізованій місцевості»

Тут зенітники повинні були задіяти всі свої навички та вміння й максимально уразити всі мішені. За словами начальника ППО військової частини 3057 із поставленими завданнями усі розрахунки впорались.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-