Турецькі дрони Bayraktar допоможуть стримувати агресію РФ – Міноборони

Турецькі дрони Bayraktar допоможуть стримувати агресію РФ – Міноборони

Укрінформ
Заступник Міністра оборони Олександр Миронюк заявив, що турецькі безпілотники Bayraktar стануть для Військово-морських сил України частиною системи стримування російської агресії і захисту інтересів нашої держави на морі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Миронюк перевірив реалізацію контракту на постачання ударних безпілотних комплексів Bayraktar TB2 турецького виробництва для потреб Військово-морських сил України. Впродовж декількох днів на аеродромі під Миколаєвом тривали випробування усіх безпілотних апаратів, що входять до складу комплексу.

Під час випробувань оперативно-тактичний комплекс Bayraktar TB2 виконав низку навчально-бойових завдань.

“Комплекси Bayraktar TB2 на порядок посилять спроможності Військово-Морських Сил України у захисті південних рубежів нашої країни. Національний флот отримав оновлену версію комплексу Bayraktar ТВ2, радіус дії якого складає 300 кілометрів, замість 150 кілометрів, як у попередніх версіях", - повідомив Миронюк.

За словами заступника міністра оборони, українські оператори Bayraktar зі складу ВМС пройшли навчання в Туреччині.

Особливістю комплексу, який отримала Україна є морська станція управління БПЛА, окрім, мобільної та стаціонарної.

Читайте також: Турецький безпілотник з українським двигуном побив рекорд висоти

За словами Миронюка із цими комплексами Військово-Морські сили України набувають нових спроможностей та посилюється наша обороноздатність в Азово-Чорноморському регіоні. А також наближаємо ВМС до стандартів НАТО.

“Очікуємо, що катери, корвети, протикорабельні крилаті ракети Р-360 «Нептун», морська авіація з Bayraktar TB2 та берегова оборона стануть єдиною системою стримування агресії Російської Федерації та захисту інтересів України на морі”, – заявив Миронюк.

У складі Військово-Морських сил України турецькі БпЛА забезпечуватимуть ефективне спостереження і прикриття узбережжя та акваторій Чорного й Азовського морів.

Як повідомлялося, у липні до Військово-морських сил Збройних сил України надійшов перший безпілотний комплекс Bayraktar TB2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-