Сучасні кораблі, озброєння та ракети: Зеленський розповів про плани модернізації ВМС

Сучасні кораблі, озброєння та ракети: Зеленський розповів про плани модернізації ВМС

Укрінформ
У часи російської агресії боєздатні Військово-морські сили ЗСУ є однією з найголовніших складових обороноздатності і безпеки України.

Про це Президент Володими Зеленський заявив на Одещині під час урочистих заходів з нагоди Дня ВМС Збройних сил України, передає кореспондент Укрінформу.

«Шановні військові моряки! Завдяки вашій самовідданій службі Військово-морські сили України поступово і впевнено стають потужною силою, яка поєднує у собі професійну майстерність, високий моральний дух особового складу, ефективне озброєння і техніку. Сила національного флоту разом з іншими військами України є опорою для нашої дипломатії на шляху до відновлення миру і територіальної цілісності України. Завжди, а особливо – у часи російської агресії – боєздатні Військово-морські сили є однією з найголовніших складових обороноздатності і безпеки України», - зазначив глава держави.

Читайте також: Україна купить у Британії два бойових протимінних кораблі - ЗМІ

За його словами, ВМС ЗСУ є важливим фактором воєнно-політичної реальності в Чорноморському регіоні та утвердження України як незалежної морскої держави.

«А тому одним із головних моїх пріоритетів на посаді Президента України є побудова потужних Військово-морських сил, які оснащені сучасними кораблями та сучасним озброєнням і готові адекватно реагувати на всі виклики і загрози нашій національній безпеці. Ми наполегливо працюємо, аби забезпечити спроможності ВМС, зокрема, - оснастити їх ракетною зброєю як головним фактором стримування на морі, досягти їх повної обізнаності щодо ситуації на морі, зокрема, у підводному просторі», - поінформував Зеленський.

Читайте також: На озброєння ЗСУ прийняли безпілотник «Лелека»

Як повідомлялося, 4 липня в Україні відзначається День Військово-морських сил ЗСУ і День працівників морського та річкового флоту.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-