Місія ОБСЄ за тиждень нарахувала майже 2 тисячі порушень «тиші»

Місія ОБСЄ за тиждень нарахувала майже 2 тисячі порушень «тиші»

Укрінформ
Протягом минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала майже 2 тис. порушень режиму припинення вогню, що на 265% більше, ніж тижнем раніше.

Як передає Укрінформ, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Ми закликаємо російську сторону відмовитися від агресивної поведінки та почати покращувати ситуацію з безпекою на місцях. Минулого тижня СММ зафіксувала майже 2 тис. порушень режиму припинення вогню, що на 265% більше у порівнянні з попереднім тижнем", - зазначив Цимбалюк.

Читайте також: Цимбалюк порадив Лаврову уважно читати звіти спостерігачів ОБСЄ

За його словами, близько половини з цих порушень Місія ОБСЄ розцінила як навчання з використанням зброї в окупованій частині Луганської області.

Про фіксацію СММ ОБСЄ майже 2 тис. порушень режиму припинення вогню протягом минулого тижня під час засідання Постійної ради також заявила делегація ЄС. При цьому уточнювалося, що лише 17 червня було зафіксовано 994 порушень перемир’я.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Стратегія Росії ховатися за спинами маріонеток не працює

"Кількість порушень демонструє, що загальна ситуація з безпекою у зоні конфлікту залишається нестабільною. Крім того, з початку 2021 року СММ підтвердила 37 жертв серед цивільного населення, з них 73% випадків були внаслідок мін, нерозірваних боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів. Також спостерігається зростання жертв серед українських військових", - вказувалося у заяві ЄС.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-