Голова ОБСЄ засудила перешкоджання роботі спостерігачів на сході Украини

Голова ОБСЄ засудила перешкоджання роботі спостерігачів на сході Украини

Укрінформ
Чинна голова ОБСЄ, глава МЗС Швеції Анн Лінде засудила перешкоджання роботі Спеціальної моніторингової місії на окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ОБСЄ у повідомленні про завершення візиту Анн Лінде до України.

“Весною Місія відзначала звуженням коридору для своєї роботи, що погіршує її й без того обмежені можливості моніторингу у непідконтрольних уряду районах на сході України. Це неприпустимо і суперечить мандату СММ, який передбачає безпечний та безперешкодний доступ Місії на усій території України", - заявила Чинна голова ОБСЄ.

Зазначається, що про систематичні перешкоди та обмеження у щоденній роботі СММ Анн Лінде під час візиту до України поінформував очільник Місії Халіт Чевік.

Читайте також: Бойовики збили дрон ОБСЄ на окупованій Донеччині

Також Чинний голова ОБСЄ висловила свою підтримку своєму спецпредставнику Україні та ТКГ Гайді Грау, яка у ході візиту пояснила основні проблеми, які мають місце на мирних переговорах.

Під час зустрічей Анн Лінде з Президентом України Володимиром Зеленським та главою МЗС Дмитром Кулебою сторони обговорили кроки з врегулювання конфлікту та полегшення страждань людей, які проживають у постраждалих від конфлікту районах.

"Я глибоко занепокоєна порушеннями режиму припинення вогню та повідомленнями про жертви серед цивільного та військового населення. Це засвідчує необхідність негайного забезпечення дотримання режиму припинення вогню на сході України", - заявила Лінде.

Читайте також: Росія є стороною конфлікту на сході України – Маас

Як передає Укрінформ, 13-15 червня голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде відвідала Україну з робочим візитом. Під час перебування в Україні вона відвідала, зокрема, зону проведення Операції об’єднаних сил, де особисто ознайомиться із діяльністю СММ ОБСЄ в Україні та наслідками збройної агресії РФ, особливостями пересування морських суден у Чорному та Азовському морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-