Сторожовик Берегової охорони США Hamilton після спільних навчань відбув з порту Одеси

Сторожовик Берегової охорони США Hamilton після спільних навчань відбув з порту Одеси

Фото
Укрінформ
Сторожовик Берегової охорони США USCGC HAMILTON надвечір 11 травня залишив Одеський морський порт.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Адміністрації морських портів України.

"Сьогодні, 11 травня, у відповідності з узгодженим попередньо графіком, патрульний катер HAMILTON, що входить до складу флоту Берегової охорони США, залишив акваторію Одеського порту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за годину до відходу корабля для американських моряків було влаштовано невеличкий концерт духової музики у виконанні оркестру Центру військово-музичного мистецтва ВМС ЗС України.

Читайте також: Російські кораблі намагалися завадити військовим навчанням України та США

Як повідомляв Укрінформ, перед тим, як зайти до Одеси, американський фрегат спільно із флагманом Морської охорони Держприкордонслужби «Григорій Куроп'ятников» упродовж двох днів, 8-9 травня, проводили спільні навчання у Чорному морі. При цьому три російських кораблі здійснювали поруч небезпечні маневри та створювали перешкоди для навчань - оголошували раптове закриття районів для плавання, створювали навігаційну небезпеку та традиційно залишали без відповідей запити про дотримання міжнародних норм безпечної навігації.

Читайте також: Корабель Hamilton у Чорному морі став тестом і для світової спільноти, і для РФ – експерт

Нагадаємо, сторожовик HAMILTON перебував у Одеському порту 10-11 травня за програмою військово-морського співробітництва України і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-