Артилеристи тренувалися обороняти узбережжя Чорного моря

Артилеристи тренувалися обороняти узбережжя Чорного моря

Фото
Укрінформ
В Одеській та Миколаївській областях артилеристи Військово-Морських сил України провели навчання з прикриття узбережжя від умовного противника.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«На Одещині та Миколаївщині підрозділи окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова Командування морської піхоти ВМС ЗС України провели тактико-спеціальні заняття з приведення підрозділів у бойову готовність. Артилеристи тренувалися виконувати завдання за умови ведення бойових дій під час оборони морського узбережжя», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Морські авіатори тренувалися скидати бомби на кораблі противника

Як зазначається, під час проведення польового вишколу військовослужбовці вдосконалювали практичні навички з організації взаємодії, тренувалися діяти за встановленим сигналом, здійснювали марш у визначені райони, проводили підготовку до вогневого ураження цілей, здійснювали міжпозиційне переміщення, а також відпрацювали спеціальні нормативи. Крім того, артилеристи відпрацювали питання вибору, підготовки, зайняття основної та запасних вогневих позицій, їх обладнання та маскування.

На Одещині та Миколаївщині артилеристи тренувались обороняти морське узбережжя

В пресслужбі наголосили, що подібні навчання дозволяють налагодити ефективну взаємодію та у разі необхідності успішно виконати поставлені завдання з нанесення вогневого ураження й не допустити висадки морського десанту противником на нашому узбережжі.

Як повідомлялося, протягом останніх тижнів значно зріс рівень воєнної загрози з боку Росії. Це пов'язано з суттєвим нарощуванням російських військ на кордоні з Україною, яке останнього разу спостерігалося сім років тому, коли розпочалася безпосередня агресія РФ.

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Росія з 23 квітня почне відводити війська, які здійснювали «навчання» поблизу кордонів України та в тимчасово окупованому Криму, в пункти постійної дислокації.

Фото: ВМС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-