Припинення вогню: в українській делегації заявили про прогрес у переговорах ТКГ

Припинення вогню: в українській делегації заявили про прогрес у переговорах ТКГ

Укрінформ
Підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи вдалося суттєво просунутися у питаннях щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці українська делегація в ТКГ.

«Під час сьогоднішнього засідання підгрупи з безпеки ТКГ сторонам вдалося суттєво просунутися у питаннях узгодження Доповнення до заходів з посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року. За основу був взятий український проєкт Доповнення», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В ОБСЄ заявляють про найбільшу кількість порушень «тиші» на сході України з початку року

Як зазначається, завдяки фаховому сприянню глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ посла Халіта Чевіка сторони пройшли перше читання в повному обсязі, опрацювавши кожен пункт.

«Дату наступної зустрічі (для другого читання) визначать представники ОБСЄ, не виключено, що таке засідання відбудеться ще до кінця цього тижня», - додали в делегації.

Читайте також: Радники «Норманді» можуть провести зустріч на лінії розмежування

Українська сторона висловила сподівання, що на наступному засіданні ТКГ на рівні глав делегацій, яке очікується 28 квітня, документ, що встановлює додаткові заходи щодо дотримання режиму припинення вогню, буде представлений у повністю узгодженому варіанті.

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня радники лідерів країн «нормандської четвірки» закликали представників ТКГ працювати над механізмом координації з реагування на порушення режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-