Українські військові опановують комплекс артилерійської розвідки «Зоопарк-3»

Українські військові опановують комплекс артилерійської розвідки «Зоопарк-3»

Укрінформ
У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки тривають навчання з використанням радіолокаційного комплексу артилерійської розвідки, яку спеціалісти іменують як «Зоопарк-3».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

«Комплекс артилерійської розвідки дає змогу визначати координати позицій артилерійських систем, що стріляють, координати точок старту ракетних комплексів залпового вогню та оперативно-тактичних ракет. Наразі ми проводимо роботи з авторського нагляду, спостерігаємо, як працює наш комплекс, дослухаємось до пропозицій військових», — розповів головний конструктор контрбатарейних і багатофункціональних радарів КП НВК «Іскра» Олексій Залевський.

Читайте також: «Смерч» та «полювання» на дрони: біля Криму пройшли навчання ЗСУ

Як зазначається, розробку цього зразка РЛК на підприємстві почали у 2016 році. У 2019-му були проведені успішні державні випробування, і комплекс був прийнятий на озброєння Збройних сил України.

Порівнюючи комплекс з іноземними зразками, Залевський відзначив: «Наша станція більш автоматизована, вона перевищує наявні іноземні зразки, зокрема за дальністю розвідки. Це дозволить використовувати її не на лінії зіткнення, а трохи далі в тилу».

Ще однією особливістю комплексу є те, що машина управління може перебувати на значній відстані від самої РЛС. І таким чином збільшується живучість особового складу, який працює на цій станції.

Читайте також: Протитанкові підрозділи ЗСУ провели навчання на «кримському» напрямку

Навчання обслуги нового радіолокаційного комплексу артилерійської розвідки йде паралельно з польовим вишколом курсантів факультету Ракетних військ та артилерії Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Майбутні офіцери-артилеристи для потреб своїх колег з військ і конструкторів державного підприємства виконують вогневі завдання з різних артилерійських систем.

Український радіолокаційний комплекс здатний також підтримувати власну артилерію для більш точного наведення під час контрбатарейної боротьби або просто корегувати вогонь артилеристів.

Читайте також: “Д-30” і “Гіацинт-С”: військові показали, як тренуються артилеристи

Як наголосили в пресслужбі, із сучасними засобами розвідки в артилерії набагато ефективніше та швидше відпрацьовуються цілі і завдаються удари. Роль артилерії при цьому зросте в рази.

Як повідомляв Укрінформ, Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, що викликає глибоке занепокоєння в ЄС, в США та в інших демократичних країнах світу.

Водночас в офіційних російських ЗМІ триває широка інформаційна компанія брехні та провокацій з метою дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Фото: пресслужба Національної академії СВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-