Хомчак обговорив з головнокомандувачем ЗС Естонії поточну ситуацію в районі ООС

Хомчак обговорив з головнокомандувачем ЗС Естонії поточну ситуацію в районі ООС

Укрінформ
Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак обговорив з головнокомандувачем Збройних Сил Естонської Республіки генерал-лейтенантом Мартіном Херемом поточну ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці.

16 квітня Хомчак провів телефонну розмову із Херемом. Головнокомандувач ЗСУ поінформував його про поточну безпекову ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та навколо кордонів включно з АР Крим. Під час розмови сторони обмінялися поглядами на актуальні та потенційні загрози та виклики регіональній безпеці.

"Збройні Сили України надзвичайно високо цінують дружні відносини між нашими країнами та вдячні естонському народові за тверду та незмінну підтримку незалежності нашої держави та допомогу Україні в нелегкий для неї час на шляху до євроатлантичної інтеграції. Залучення естонських військових інструкторів до підготовки військовослужбовців та підрозділів Збройних Сил України у рамках діяльності Об’єднаної групи з підготовки – Україна (JMTG-U) спільно з США та іншими партнерами є дієвим кроком з набуття українським військом взаємосумісності зі збройними силами країн-членів НАТО", – зазначив Хомчак.

Читайте також: Військова загроза Росії: як оцінюють ситуацію у штабі ООС

Також він повідомив, що ЗСУ в поточному році проведуть стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднанні зусилля–2021» та українсько-американське навчання «Rаpid Trident–2021» із залученням широкого кола партнерів.

Хомчак також висловив вдячність за реабілітацію в Естонії більше 150-ти поранених військовослужбовців ЗС України.

На завершення розмови Хомчак подякував естонській стороні за рішення направити в Україну в серпні поточного року парадний розрахунок Збройних Сил Естонської Республіки для участі у параді військ з нагоди 30-ї річниці незалежності нашої держави.

Читайте також: Росія намагатиметься провокувати ЗСУ на наступальні дії - командування Об'єднаних сил

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові відбулася зустріч головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака та голови Військового комітету НАТО Стюарта Піча. Сторони обговорили ситуацію в зоні ООС, реформування військової системи України та стратегічне партнерство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-