Арестович назвав умову, за якої Україна піде на військове звільнення окупованого сходу

Арестович назвав умову, за якої Україна піде на військове звільнення окупованого сходу

Відео
Укрінформ
Конфлікт на сході може бути вирішений військовим шляхом тільки в разі, якщо Україні нав’яжуть такий сценарій.

Про це спікер Тристоронньої контактної групи, радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Арестович вказав на те, що військовий сценарій на сході України становитиме загрозу для сотень, або й тисяч мирних жителів.

«Вбивати власних громадян? Ми – не Росія. Ми не будемо повторювати Грозний тут двічі, як вони повторювали з тисячами жертв мирних мешканців. Ми не можемо собі цього дозволити. Єдиний варіант для військового розв'язання проблеми – це коли нам нав’яжуть. Тобто Росія переходить до відкритих бойових дій, і ми туди відповідаємо. Це звісно. Там багато що може бути. Наприклад, наш контрнаступ у відповідь», – заявив він.

Читайте також: Арестович про переговори в ТКГ: Росіяни постійно блефують

Арестович додав, що сценарій, яким іде Україна, узгоджений із її партнерами і це – «політико-дипломатичний шлях при всій складності його і навіть частково, як здається, примарності, та прокачка сектору нацбезпеки та оборони, щоб бути готовими, якщо нам нав’яжуть відкриті бойові дії».

«Якщо ми зараз підемо у наступ, то ми відразу зіштовхуємося з російськими військами. Це починаються важкі, криваві бої, коли снаряди з обох боків полетять на голови мирних мешканців. Це не те рішення, яке на даному етапі є продуктивним, скажемо так», – підсумував спікер ТКГ.

Читайте також: Арестович заявляє, що на режимі припинення вогню на сході України «хрест не поставили»

Як повідомлялося, 30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань «Запад-2021» стягує зі всієї території тактичні групи до східних кордонів України. У Кремлі заявили, що пересування російської армії територією Росії не повинне викликати занепокоєння інших країн.

Збройний конфлікт на сході триває від 2014 року після російської окупації Криму. За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 січня 2021 року внаслідок збройного конфлікту в Донецькій та Луганській областях загинули від 13 100 до 13 300 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-