Арестович про переговори в ТКГ: Росіяни постійно блефують

Арестович про переговори в ТКГ: Росіяни постійно блефують

Укрінформ
Спікер Тристоронньої контактної групи, радник голови Офісу Президента Олексій Арестович розповів про те, як відбуваються переговори в ТКГ.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Це ж стандартні переговори з росіянами. Вони постійно блефують, викривляють істину, починаючи з самої назви групи. Вона ж «тристороння контактна». І в російських документах, які вони підписують, вона «тристороння». А фактично вони її називають «контактна група», маючи на увазі, що Росія – не сторона конфлікту», навів він приклад.

За його словами, російська сторона наполягає на тому, щоб Київ вів прямі переговори з незаконними збройними угрупованнями, які окупували частину Луганської та Донецької областей.

«Ви поговоріть напряму з Луганськом і Донецьком, тоді ми скажемо, що ми погоджуємося». І от в цьому дуже вузькому діапазоні все і відбувається. Але і в цьому вузькому діапазоні багато що вдавалося зробити. Паризька зустріч, два обміни полоненими, потім режим припинення вогню», – вважає Арестович.

Читайте також: Арестович заявляє, що на режимі припинення вогню на сході України «хрест не поставили»

Як повідомлялося, 30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань «Запад-2021» стягує зі всієї території тактичні групи до східних кордонів України. У Кремлі заявили, що пересування російської армії територією Росії не повинне викликати занепокоєння інших країн, зокрема України.

Збройний конфлікт на сході триває від 2014 року після російської окупації Криму. За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 січня 2021 року внаслідок збройного конфлікту в Донецькій та Луганській областях загинули від 13 100 до 13 300 людей.

Фото: Апостроф

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-