ОБСЄ зафіксувала понад 1,5 тисячі порушень перемир’я за три дні

ОБСЄ зафіксувала понад 1,5 тисячі порушень перемир’я за три дні

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала з 2 по 5 квітня 1424 випадків порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 126 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в опублікованому у вівторок звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні 78/2021.

"У Донецькій області з вечора 2 квітня по вечір 5 квітня СММ зафіксувала 1424 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 281 вибух", - йдеться у звіті.

Згідно із СММ, 900 цих порушень режиму припинення вогню (кулеметний вогонь) сталися у ніч з 2 на 3 квітня в районі на південь від окупованої Горлівки. Решта порушень перемир’я були зафіксовані у районах на північний захід від Донецька у ніч з 2 на 3 квітня та на північ від Широкиного протягом ночі від 3-4 квітня.

Читайте також: На сході України через агресію РФ торік загинули 23 цивільні - Денісова

"У Луганській області з вечора 2 квітня по вечір 5 квітня Місія зафіксувала 126 порушень режиму припинення вогню, усі – вибухи невизначеного походження", - повідомили у Місії ОБСЄ.

Більшість цих вибухів (79) було зафіксовано ввечері 2 квітня у районах на північ від окупованої Кадіївки та на південному сході підконтрольної уряду Попасної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-