Перший Ан-178 для армії: до кінця травня планують виготовити фюзеляж

Перший Ан-178 для армії: до кінця травня планують виготовити фюзеляж

Фото
Укрінформ
Складання першого Ан-178-100Р на виконання контракту 2020 року між Міністерством оборони і ДП «Антонов» відбувається відповідно до графіка попри карантинні обмеження.

Про це повідомив міністр Андрій Таран, передає Укрінформ з посиланням на Міноборони.

«Виробничий процес триває навіть в умовах карантинних обмежень. Наразі тривають роботи зі стапельного складання фюзеляжа Ан-178-100Р. Завершити їх планується до 31 травня... А вже на початку червня каркас фюзеляжа для першого Ан-178 заплановано зняти зі стапелів, аби пристикувати до нього крило і встановити хвостове оперення», - йдеться у повідомленні.

За словами міністра, Ан-178-100Р має замінити транспортні літаки попереднього покоління.

«Розраховуємо, що розпочате «омолодження» армійської транспортної авіації дасть поштовх іншим якісним змінам всього військового авіапарку», - зазначив Таран.

За його словами, однією з основних переваг Ан-178 є здатність опускатися на основних стійках, що пришвидшує завантаження-вивантаження військової техніки, яка своїм ходом заїжджає у вантажну кабіну.

Читайте також: Держава сплатила «Антонову» аванс за три літаки Ан-178Шмигаль

«Ан-178 є середнім транспортним літаком, створеним із застосуванням найсучасніших світових авіаційних технологій, що здатен перекидати 86 десантників, озброєння й легку військову техніку. А це вже дає перевагу щодо мобільності та безпечності доставки особового складу для виконання завдань оборони України», - додав Таран.

Усі складові Ан-178-100Р, зокрема фюзеляж, крило, хвіст, побудують на виробничих потужностях ДП «Антонов». Інші вітчизняні виробники поставлять для цих літаків двигуни, шасі, гальмівне колесо, систему управління тощо.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2020 року Міноборони та ДП «Антонов» уклали контракт на три літаки Ан-178 - вперше за час незалежності.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-