Генштаб — про співробітництво з НАТО: до спільних дій готові 13 підрозділів та військових частин

Генштаб — про співробітництво з НАТО: до спільних дій готові 13 підрозділів та військових частин

Укрінформ
Збройні Сили України використовують всі можливості для співробітництва з НАТО. Йдеться як про військовий діалог на стратегічному рівні під час щорічних засідань Військового комітету НАТО, так і участь в реалізації програм НАТО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час онлайн-брифінгу заявив начальник управління двостороннього військового співробітництва Головного управління військового співробітництва і верифікації ЗСУ полковник Андрій Павелко.

«Найбільш вагомим досягненням стала сертифікація НАТО у 2019 році оперативно-тактичної групи спеціального призначення. Вперше за всю історію ССО НАТО група сил спеціальних операцій держави-партнера пройшла відповідну сертифікацію та була включена до складу додаткового комплекту сил та засобів Сил реагування НАТО», - повідомив Павелко.

Він також розповів, що сьогодні у співпраці з Альянсом Збройні Сили України мають на меті виконання двох ключових завдань: реформування Збройних Сил України відповідно до сучасних стандартів та нарощування їх спроможностей з відбиття збройної агресії проти України та досягнення сумісності визначених сил та засобів ЗСУ з військовими формуваннями країн-членів НАТО та партнерів для забезпечення здатності діяти спільно під час проведення операцій з підтримання миру та безпеки, а також досягнення військових критеріїв для членства в Альянсі.

Альянсом вже проведена оцінка готовності підрозділів Збройних Сил України до спільних дій з союзниками у складі багатонаціональних формувань. На цей час участь в Концепції оперативних можливостей беруть 13 підрозділів та військових частин Збройних Сил України.

Читайте також: Спільні навчання з НАТО допоможуть покращити ситуацію на сході України - ОП

З 2008 року Збройні Сили України беруть участь у Програмі НАТО з обміну даними про повітряну обстановку. Сьогодні організовано регулярний обмін інформацією в межах західного та південного позиційних районів. Планами на перспективу передбачено перехід на вищий рівень взаємодії – обмін класифікованими даними.

Україна бере активну участь в реалізації Програми удосконалення військової освіти, Програми професійного розвитку та Ініціативи з розбудови доброчесності, прозорості та зниження корупційних ризиків у діяльності оборонних та безпекових інституцій шляхом участі у відповідних семінарах, курсах, стажуваннях, корабельній практиці тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-