Кравчук: Є всі підстави говорити про серйозне загострення, що вимагає термінових заходів

Кравчук: Є всі підстави говорити про серйозне загострення, що вимагає термінових заходів

Укрінформ
Леонід Кравчук вважає, що є всі підстави говорити про серйозне загострення ситуації в зоні ООС, і це вимагає термінових заходів на всіх рівнях перемовин.

Про це голова української делегації в Тристоронній контактній групі заявив в ефірі телеканалу "Дом".

"Такі агресивні дії з боку Росії та окупаційної адміністрації ОРДЛО свідчать про те, що під загрозою виконання головного документа, яким ми керуємося при дотриманні режиму тиші. Під загрозою ухвалення інших важливих рішень, які стоять на порядку денному", - сказав Кравчук, коментуючи обстріл позицій ЗСУ, внаслідок якого загинули четверо українських військових.

Читайте також: Україна готується до ймовірних спроб Росії розширити агресію - Кравчук

Він нагадав, що з російської сторони йде блокування роботи політичних радників лідерів країн "нормандського формату", які не збираються на засідання через "особливий погляд" Росії.

"Таким чином, є всі підстави говорити про загострення, серйозне загострення ситуації та необхідності вживання термінових заходів на всіх рівнях - на рівні "нормандського формату", на Мінському майданчику перемовин та українською владою", - наголосив голова української делегації в ТКГ.

Читайте також: Загибель військових під Шумами: Україна просить ОБСЄ зібрати безпекову підгрупу

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня під Шумами внаслідок прицільного обстрілу позицій Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів загинули четверо українських військовослужбовців, ще двоє зазнали поранень і доправлені до медзакладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-