У Міноборони взялися за розробку нового армійського автомобіля

У Міноборони взялися за розробку нового армійського автомобіля

Укрінформ
Міністерство оборони України дало старт процесу розроблення нового армійського автомобіля.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

"Першим практичним кроком щодо розроблення нового легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб Збройних Сил України стала установча нарада щодо відкриття однойменної дослідно-конструкторської роботи, що відбулася сьогодні, 18 березня", - йдеться у повідомленні.

Захід пройшов під головуванням заступника міністра оборони України Олександра Миронюка за участю представників підприємств і установ, які відгукнулися на оголошення оборонного відомства та надали свої заявки:

Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОТЕКТ ІНЖИНІРИНГ»;

Товариство з обмеженою відповідальністю «ВІДІ ЮНІКОМЕРС»;

Товариство з обмеженою відповідальністю «УКРАЇНСЬКА БРОНЕТЕХНІКА»;

Товариство з обмеженою відповідальністю, «Конструкторсько-виробниче підприємство «CИНЕРГІЯ»;

Відкрите акціонерне товариство «УКРАВТОБУСПРОМ»;

Міжнародний аналітичний центр права «НГО МАЦП».

"Міністерство оборони України змінює підходи, демонструє відкритість у спілкуванні та співпраці у сфері майбутнього технічного оснащення Збройних Сил. Ми вперше проводимо настільки прозорі процедури, публічно надаючи право широкому загалу розробників у здоровій конкуренції розробити армійський автомобіль для вітчизняного війська. Очікуємо, що у термін до 1 липня цього року учасники виконають необхідний перелік умов та повідомлять про це Департамент військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України", – зазначив Миронюк.

Проведення дослідно-конструкторської роботи планується здійснювати за обігові кошти виконавців відповідно до державних стандартів України та тактико-технічного завдання, наданого Міністерством оборони України. Науково-технічне супроводження проєкту здійснюватиме Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних Сил України.

Читайте також: У Міноборони презентували Книгу пам’яті добровольців

Дослідні зразки легкового автомобіля підвищеної прохідності складуть «заліки» під час державних випробувань. Для участі у комісії державних випробувань будуть залучені представники широкого кола підрозділів оборонного відомства, Генерального штабу та представники виробників дослідних зразків.

Рішення щодо перспективного варіанту легкового автомобіля підвищеної прохідності для прийняття на озброєння та закупівлі для оновлення парку автомобільної техніки буде прийнято на підставі рекомендацій державної комісії за результатом державних випробувань.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Андрій Таран заявив, що Міністерство оборони України планує кардинально оновити парк автомобільної техніки багатоцільового призначення для підрозділів ЗСУ.

На сьогодні основну групу армійських автомобілів, що використовуються у видах і окремих родах військ Збройних Сил України, становлять УАЗи різних модифікацій, що вже морально і фізично застаріли. А модернізація і випуск нових моделей цих автомобілів та запасних частин до них здійснюються підприємствами держави-агресора Російської Федерації. Тому було прийнято принципове рішення про поступове виведення їх з експлуатації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-