Розвідка ідентифікувала військових РФ, які вчиняли злочини на території України

Розвідка ідентифікувала військових РФ, які вчиняли злочини на території України

Фото
Укрінформ
Воєнна розвідка України ідентифікувала російських військовослужбовців, що вчиняли військові злочини на території України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"У скоєнні військових злочинів та злочинів проти людяності на території України брали участь військовослужбовці 18 ОМСБр ЗС РФ", - йдеться у повідомленні

За інформацією воєнної розвідки України, в бойових діях на території нашої держави брали участь військовослужбовці реактивного дивізіону 18 окремої мотострілецької бригади. Зазначена бригада дислокована у місті Ханкала (військова частина 27777) та у 2017 році була переформована в 71 мсп 42-ї дивізії Південного військового округу ЗС Росії.

Воєнна розвідка України підтвердила особу військового злочинця Артура Басирова, народженого 5 грудня 1991 року в Нижнєкамську.

Басиров з 2012 року – військовослужбовець служби за контрактом розвідувальної роти 18 ОМСБр ЗС РФ. З січня 2014 року – військовослужбовець взводу управління реактивного дивізіону цієї ж бригади.

Читайте також: Російський вертоліт порушив український повітряний простір

За військові злочини проти народу України нагороджений відомчою медаллю МО РФ “За возвращение Крыма”.

Також воєнною розвідкою України встановлена причетність до скоєння військових злочинів та злочинів проти людяності кадрового військовослужбовця ЗС РФ Олександра Тімаєва, який народився 10 вересня 1989 року у селі Калтаси, Башкортостан.

Тімаєв у 2011 році закінчив Єкатеринбурзьке вище артилерійське командне училище, у 2012 році – річний курс при Михайлівській військовій артилерійській академії в Санкт-Петербурзі. У 2014 році командир 2 вогневого взводу 2 реактивної батареї реактивного дивізіону в/ч 27777.

За військові злочини проти народу України нагороджений відомчою медаллю МО РФ “За возвращение Крыма” та медаллю Суворова.

"До правоохоронних органів України вже направлено інформацію про кадрових військовослужбовців в/ч 27777 ЗС РФ Руслана Хафізова, Руслана Сатдінова, Максима Дубініна та Антона Гареєва", - зауважили у повідомленні.

Інформацію про військових злочинців також підтвердило волонтерське співтовариство “Inform Napalm”.

"Вкотре нагадуємо кадровим військовослужбовцям та найманцям країни-агресора про невідворотність покарання за вчинення військових злочинів та злочинів проти людяності", - наголошують в управлінні.

Як повідомляв Укрінформ, угруповання російських окупаційних військ на Донбасі приведені у вищі ступені бойової готовності, а особовий склад противника відкликаний з відпусток.

Про це 16 березня під час брифінгу розповіла речниця Міноборони Марія Сальнік з посиланням на інформацію Головного управління розвідки МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-