Місія ОБСЄ виявила протипіхотні міни окупантів біля Петрівського

Місія ОБСЄ виявила протипіхотні міни окупантів біля Петрівського

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на ділянці розведення сил у Петрівському російські протипіхотні міни.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 11 березня.

"Відповідно до щотижневого звіту СММ від 9 березня, міні-БПЛА СММ вперше виявив дві протипіхотні міни на ділянці розведення у Петрівському, які, за оцінкою, належали російським збройним формуванням. Щобільше: недалеко від цього району той самий БПЛА зафіксував поліетиленовий пакет із близько 20 протипіхотними мінами", - заявив він.

Читайте також: Російські окупанти на Донбасі ведуть навмисний вогонь, не у відповідь – Україна в ОБСЄ

Український посол наголосив, що розміщення заборонених протипіхотних мін на ділянці розведення, з якої все озброєння мало бути відведено вже давно, становить дуже серйозне порушення з боку російської сторони.

Як відомо, в Міноборони України у лютому заявляли, що російські окупаційні сили продовжують вдосконалювати інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій з нарощуванням системи мінно-вибухових загороджень майже вздовж усієї лінії зіткнення. На окремих напрямках окупанти здійснюють мінування місцевості поблизу позицій Об’єднаних сил протипіхотними осколковими мінами ПОМ-2 з використанням засобів дистанційного мінування.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Росія має пояснити, як РЛС «Каста» потрапила на Донбас

Україна не виробляє та не використовує протипіхотні міни. Усі ж успадковані з радянських часів міни зберігаються під національним та міжнародним контролем. Наразі Україна вже знищила всі протипіхотні міни типу ПМН, ПОМ-2, ПОМЗ, ПМД-6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-