Окупанти на Донбасі двічі обстріляли українські позиції, загинув боєць

Окупанти на Донбасі двічі обстріляли українські позиції, загинув боєць

Укрінформ
Російські окупаційні війська від початку доби 11 лютого двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі. Внаслідок обстрілу один український боєць загинув.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

“Протягом поточної доби, 11 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування РФ здійснили прицільний обстріл позицій українських військових зі снайперської зброї неподалік населеного пункту Зайцеве. Внаслідок пострілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Від отриманих поранень він помер під час евакуації до шпиталю.

Володимир Зеленський висловив співчуття рідним і близьким загиблого героя.

Фото: Фейсбук Президента

«Сьогодні, перебуваючи на передовій, отримав невтішні новини. Україна втратила ще одного захисника. Попри домовленості про режим всеосяжного припинення вогню, ворог продовжує підступні дії. Українська армія вже довела, що даватиме гідну відсіч і відстоюватиме нашу незалежність», – сказав глава держави.

Читайте також: Окупанти скинули гранати з дрона в районі Золотого-4

Крім того, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу Водяного, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь у бік позицій Об'єднаних сил з ручного протитанкового гранатомета.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські бійці відкрили вогонь у відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ, повідомили в пресслужбі.

Читайте також: Зеленський разом із послами країн G7 приїхав на Донбас

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 10 лютого, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню. Один український військовий зазнав поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-