Сходу України може загрожувати епідемія кору – ЮНІСЕФ

Сходу України може загрожувати епідемія кору – ЮНІСЕФ

Укрінформ
Унаслідок суттєвого падіння рівня планової вакцинації серед дітей на Сході України, зокрема у зоні збройного конфлікту, серед місцевого населення через кілька років може статися спалах епідемії кору.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на конференції «Пандемія COVID-19 у контексті гуманітарної кризи: ситуація на Сході України» повідомила голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лотта Сільвандер.

"Ми також спостерігали неймовірне падіння рутинної вакцинації, що певним чином є тривожним дзвіночком та загрожує можливими місцевими спалахами епідемії, скажімо, кору, через рік чи два», - заявила вона.

За її словами, така ситуація спричинена, безумовно, військовими діями, що призвели до знищення багатьох лікарських установ у зоні ООС, а також додаткову роль зіграв вплив на економіку пандемії COVID-19.

Читайте також: Громадяни з ОРДЛО можуть отримати безоплатне COVID-лікування — Ляшко

Сільвандер запевнила, що ЮНІСЕФ продовжить виконувати свою місію на українському Сході попри всі складнощі і наполягатиме на важливості планової імунізації дітей від хвороб, які людству вдалося подолати завдяки винайденню вакцин.

Як передавав Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з представницею ЮНІСЕФ в Україні Лоттою Сільвандер наголосив на важливості розробки нових програм у співпраці з фондом, які захищають безпеку та права дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-