Укроборонпром заявив про виконання держзамовлення на 100%

Укроборонпром заявив про виконання держзамовлення на 100%

Укрінформ
Підприємства державного концерну “Укроборонпром” виконали 100% контрактів за державним оборонним замовленням (ДОЗ) у 2020 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють у пресслужбі концерну.

«План було виконано попри затримку у фінансуванні ДОЗ на понад 3 місяці, пізню контрактацію підприємств, яка розпочалась лише у ІІ кварталі поточного року, а також обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу й карантинними заходами», - підкреслюється в повідомленні.

За даними Укроборонпрому, загалом у рамках цьогорічного ДОЗ було виконано 280 контрактів на суму понад 12 млрд грн для чотирьох державних замовників: Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Головного управління розвідки Міноборони. Зокрема, 52 контракти укладено з виготовлення та модернізації озброєння та військової техніки (ОВТ), 17 – з розроблення ОВТ, 211 – з ремонту та відновлення ОВТ.

Читайте також: В РНБО зробили «роботу над помилками» та обговорили держзамовлення до 2023 року

При цьому зазначається, що 55 контрактів в рамках держоборонзамовлення виконані з випередженням графіку. До виконання ДОЗ були залучені 46 підприємств, які входять до складу Укроборонпрому.

Загалом замовники протягом 2020 року вже отримали 4039 нових, модернізованих та відремонтованих одиниць ОВТ, з яких 2591 – високоточне озброєння та боєприпаси; 712 – радіолокаційні станції, ППО, засоби зв’язку, радіоборотьби та навігації; 674 – бронетанкова техніка; 51 – авіаційна техніка і обладнання; 11 – військово-морська техніка. Крім того, підприємства Укроборонпрому відремонтували та передали 1402 одиниці двигунів та комплектуючих.

Читайте також: Держава вперше замовляє у «Антонова» три літаки Ан-178 для армії – Зеленський

Як додали в концерні, цього року підприємства “Укроборонпрому” виконують 36% від загального обсягу держоборонзамовлення. Решта потреб замовників покладена на спецекспортерів – 10%, та приватних виробників – 54%.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 24 грудня заявив про намір збільшити державне оборонне замовлення на 2021 рік для підприємств Укроборонпрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-