На Донбасі вдруге за тиждень окупанти гатять з «великого калібру»

На Донбасі вдруге за тиждень окупанти гатять з «великого калібру»

Укрінформ
Російські окупаційні війська від початку доби тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосувавши великокаліберну зброю.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу операції Об’єднаних сил.

«Протягом поточної доби, 17 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Противник вдруге за кілька тижнів на тому ж напрямку вдався до застосування артилерійських систем великих калібрів у поєднанні з мінометним вогнем», - йдеться в повідомленні.

Так, починаючи з ночі, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь поблизу Водяного, на Приазов'ї. Спочатку противник застосував міномети 82-го калібру та гранатомети різних систем. На ранок на цьому ж напрямку використав вже важке озброєння – артилерійські системи 122-го калібру, 120-ти та 82-х міліметрові міномети. Втретє режим припинення вогню ворог порушив біля цього ж населеного пункту, знову відкривши вогонь з гранатометів.

Як зазначили в пресслужбі, постріли окупантів були неприцільними і не несли загрози життю український військових, тому вогонь у відповідь вони не відкривали.

Читайте також: Окупанти передали Україні тіло військовослужбовця

На всіх інших ділянках лінії розмежування ситуація залишається спокійною.

За інформацією штабу ООС, серед українських військових бойових втрат та поранень наразі немає.

Читайте також: Українських військових озброять «антидроновими» рушницями – Хомчак

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 16 грудня, російсько-окупаційні війська тричі порушили режим припинення вогню. На різних ділянках відповідальності українських бригад ворог провокував воїнів неприцільними обстрілами впродовж всієї доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-