Серед військових ЗСУ на передовій жодного випадку коронавірусу не було майже півроку

Серед військових ЗСУ на передовій жодного випадку коронавірусу не було майже півроку

Укрінформ
Завдяки обов’язковим заходам із обсервації і вибіркового тестування особового складу перед залученням до проведення ООС, на передовій не було жодного випадку захворювання на COVID-19 майже півроку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Командування у Фейсбуці.

"Що стосується боротьби з COVID-19, то Командуванням Медичних сил з перших днів пандемії було вжито необхідних протиепідемічних заходів, що дало свій позитивний результат щодо загального рівня захворювання на коронавірусну хворобу серед військових. Завдяки обов’язковим заходам з обсервації і вибіркового тестування особового складу перед залучення до проведення ООС майже півроку на передовій не було жодного випадку захворювання на COVID-19. Це дало змогу підготуватися до другої хвилі поширення хвороби і на сьогоднішній день військові медики забезпечені необхідними засобами для роботи з такими хворими", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В українській армії за добу - 179 випадків коронавірусу, два летальних

Також розроблені відповідні алгоритми та інструкції щодо надання допомоги коронавірусним хворим у залежності від наявних симптомів та важкості перебігу хвороби.

"До Командування Медичних сил періодично надходять скарги з приводу невдоволення призначеним лікуванням або умовами перебування у розгорнутих тимчасових ізоляторах, на які ми намагаємося оперативно реагувати. У більшості випадків вони вирішуються на місцевому рівні", - зазначили в в Командуванні Медичних сил.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу у Збройних силах зареєстровано 179 нових випадків захворювання на COVID-19, а також два летальні. Обоє померлих мали хронічні супутні захворювання, зазначають у Медсилах.

За даними командування, станом на 14 листопада в Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, хворіє 2494 особи. Загалом за час пандемії одужало 5230 осіб. На ізоляції (в тому числі самоізоляції) перебуває 354 особи, у 30 військовослужбовців вона закінчується у найближчі три доби.

Як повідомлялося, станом на 14 листопада в Україні лабораторно підтверджено 525 176 випадків захворювання на COVID-19, з них 9508 летальних, уже одужали 238 811 осіб. За добу виявлено 12 524 нові випадки коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-