Українська делегація в ТКГ спростувала «бої під Дебальцевим» і пояснила причину вибухів

Українська делегація в ТКГ спростувала «бої під Дебальцевим» і пояснила причину вибухів

Укрінформ
Зафіксовані Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ вибухи невизначеного походження у зоні проведення ООС могли бути пов’язані з роботами щодо видобутку вугілля або інженерними роботами з використанням інженерних боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це заявила у Фейсбуці Українська делегація для участі в ТКГ у п’ятницю, 13 листопада.

Зокрема, в українській делегації нагадали, що у звіті місії, оприлюдненому у четвер, 12 листопада, зазначено, що СММ ОБСЄ зафіксувала 89 вибухів невизначеного походження в Донецькій області та 7 таких порушень у Луганській області.

«Деякі інформаційні портали поспішили заявити ледве не про «...інтенсивні бойові дії», які нібито почалися в районі Дебальцева… За оцінками української сторони СЦКК, причинами можуть бути: роботи щодо видобутку вугілля; інженерні роботи з використанням інженерних боєприпасів», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Росія має пояснити, як її «Леєр» опинився на Донбасі

В українській делегації додали, що всі факти зафіксовано у денну пору в проміжку з 10 до 12 години, «що підтверджує висновки про промислове або інженерне походження вибухів».

«Заяв від російської сторони про порушення режиму припинення вогню не надходило», - поінформували в українській делегації.

Читайте також: Україна заявила в ТКГ, що «нормандський саміт» важливо провести до кінця року

Як повідомляв Укрінформ, від початку доби 13 листопада проголошений режим припинення вогню російсько-окупаційні війська порушили 1 раз у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання ”Схід” неподалік населеного пункту Кам’янка. На цій ділянці ворог застосував міномет калібру 82 міліметри. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Упродовж минулої доби, 12 листопада, російські окупаційні війська чотири рази порушили режим припинення вогню. Бойових втрат серед наших захисників не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-