ВМС України та Румунії розпочали спільні навчання в акваторії Дунаю

ВМС України та Румунії розпочали спільні навчання в акваторії Дунаю

Укрінформ
На Одещині стартували спільні українсько-румунські навчання «Riverine-2020» за участі ВМС та прикордонників двох країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АрміяInform.

«В Ізмаїлі, що на Одещині, розпочалося спільне навчання Військово-Морських Сил України та Військово-Морських Сил Румунії Riverine-2020, яке проводиться вже третій рік поспіль, починаючи з 2018 року... Крім корабельно-катерних груп, від українських та румунських ВМС до відпрацювання спільних заходів залучаються й підрозділи Морської охорони Державної прикордонної служби України та Прикордонної поліції Румунії», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, керівництво навчання ставить за мету максимально ефективно натренувати та підготувати багатонаціональні корабельно-катерні тактичні групи до проведення операції з безпеки на річці Дунай. Під час навчання усі тактичні елементи відпрацьовуватимуться за стандартами НАТО.

За інформацією видання, особливістю цьогорічного навчання стане відпрацювання завдань з бойового тралення окремих ділянок акваторії річки Дунай та навчання з протиповітряної оборони з відбиття повітряного нападу противника в специфічних умовах річкової навігації. Такі навчально-бойові заходи проведуть у межах навчання вперше.

Читайте також: У Грузії почалися військові навчання за участю НАТО

Крім того, українські та румунські військові моряки разом із прикордонниками виконають елементи тактичного маневрування, контролю за цивільним судноплавством, спостереження за річковою обстановкою та відпрацюють заходи з охорони та оборони місць стоянки тощо. Заплановані також тренування з організації зв’язку та взаємодіятимуть з літаками та вертольотами морської авіації ВМС України. Учасники навчання проведуть пошуково-рятувальну операцію з рятування особового складу та нададуть допомогу аварійному надводному об’єкту, який зазнає лиха.

Як повідомляв Укрінформ, українсько-румунське навчання «Riverine — 2020» започатковано за двосторонньою ініціативою української та румунської сторони та вперше проведено у 2018 році. Воно спрямоване на зміцнення регіональної безпеки, забезпечення стабільності та покращення рівня взаємодії та сумісності між Військово-Морськими Силами України і Румунії.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-