Місія ОБСЄ фіксує збільшення порушень

Місія ОБСЄ фіксує збільшення порушень "тиші" на Донеччині

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення кількості таких порушень у Луганській області.

Про це йдеться у щоденному звіті № 174/2020, опублікованому СММ ОБСЄ в Україні 23 липня 2020 року.

«СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення кількості таких порушень у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спостерігачі ОБСЄ продовжували здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського. «У вечірній і нічний час місія зафіксувала присутність людей на колишніх позиціях у межах ділянок розведення у районах Золотого та Петрівського», - наголошується у повідомленні.

Читайте також: РФ відмовляється затвердити 13 районів для розмінування на Донбасі

Також місія ОБСЄ здійснювала моніторинг дотримання режиму припинення вогню для забезпечення проведення ремонтних робіт і техобслуговування на життєво важливих об’єктах цивільної інфраструктури.

Водночас підкреслюється, що патрулі місії ОБСЄ і далі стикалися з обмеженнями свободи пересування, зокрема на блок-пості поблизу непідконтрольного урядові Кремінця Донецької області.

Читайте також: Біля окупованого Петрівського обстріляли безпілотник ОБСЄ

Як повідомлялося, російські окупанти на минулу добу, 23 липня, вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-