Найманці РФ на Донбасі приводять всі підрозділи у повну бойову готовність – InformNapalm

Найманці РФ на Донбасі приводять всі підрозділи у повну бойову готовність – InformNapalm

Укрінформ
Ватажки «ДНР/ЛНР» заявили про приведення у повну бойову готовність підрозділів окупаційних військ на Донбасі.

Про це повідомляє InformNapalm.

«Сьогодні, 20 травня, маріонеткові ватажки проросійських терористичних угруповань у ОРДЛО Леонід Пасічник та Денис Пушилін по черзі виступили із гучними заявами, що приводять всі військові підрозділи у повну бойову готовність», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, формальним приводом цього вони вказали нібито «посилення обстрілів з боку Збройних сил України». Однак це не відповідає дійсності, зазначає видання, оскільки спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала, що за попередню добу кількість порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях суттєво зменшилась. Про це йдеться у щоденному звіті №118/2020 СММ ОБСЄ від 19 травня.

А 20 травня російські окупаційні війська вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з різних типів зброї, в тому числі із використанням заборонених мінськими протоколами мінометів 120 мм калібру.

Україна у зв’язку із агресивними заявами бойовиків ОРДЛО про приведення російсько-окупаційних військ в повну бойову готовність збирає термінове засідання Тристоронньої контактної групи по Донбасу, повідомляє видання.

Читайте також: За "Мінськ" будемо боротися до кінця, але є плани "В" та "С" - Зеленський

Також наголошується, що таке загострення з боку російських окупаційних військ готувалось заздалегідь, адже 19 травня українська розвідка повідомила про чергове перекидання в ОРДЛО з Російської Федерації вагонів з боєприпасами. Крім того, 19 травня пресслужба Південного військового округу РФ відзвітувала, що екіпажі новітніх штурмовиків Су-25СМ3 у Краснодарському краї відпрацювали навчальні завдання по знищенню заглибленого командного пункту умовного противника, який захищений ППО. До польотів було залучено понад 50 пілотів.

У своїй довідці InformNapalm зазначає, що за час війни на Донбасі волонтерам міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm вдалося виявити та ідентифікувати понад 2500 кадрових російських військовослужбовців, які брали участь у агресії проти України. Інформація про них структурована за підрозділами РФ у базі даних та перекладена на різні мови світу.

Загалом, як повідомляв у своєму інтерв’ю у березні 2020 року представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, чисельність угруповання ЗС Росії вздовж державного кордону України, на тимчасово окупованій території у Донецькій, Луганській областях та Криму складає близько 87-90 тисяч військовослужбовців (зокрема 1 і 2 армійські корпуси понад 35 тис. військовослужбовців). Також це 1100 танків, 2500 бойових броньованих машин, 1 600 артилерійських і ракетних систем, 340 бойових літаків і 240 бойових вертольотів.

30 квітня в інтерв’ю Укрінформу командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко повідомив, що генштаб Збройних сил РФ сформував та утримує на Донбасі оперативне угруповання російських окупаційних військ у складі 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів загальною чисельністю понад 35 тисяч осіб. Наразі на окупованій частині Донбасу перебуває понад дві тисячі кадрових російських офіцерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-