Новий доказ агресії Росії: Україна розповіла в ОБСЄ про збитий на Донбасі дрон

Новий доказ агресії Росії: Україна розповіла в ОБСЄ про збитий на Донбасі дрон

Ексклюзив
Укрінформ
Делегація України під час засідання Форуму ОБСЄ з безпекового співробітництва привернула увагу країн-партнерів до факту збиття українськими військовими на Донбасі нового російського БПЛА "Застава", що є черговим доказом воєнної агресії РФ.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський.

"Під час онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва, що відбулося у середу, 6 травня, ми поінформували делегації країн-учасниць ОБСЄ про черговий доказ прямої причетності РФ до війни на Сході України – про збитий військовослужбовцями ЗСУ безпілотного літального апарату "Застава" російського виробництва", - заявив він.

За словами дипломата, цей новий безпілотник російських збройних сил з бортовим номером "405" був збитий 5 квітня поблизу Світлодарська. Відразу розповісти іноземним партнерам про цей факт, що вкотре підтверджує безпосередню участь збройних сил РФ у війні на Донбасі, не було можливим, оскільки через пандемію коронавірусу засідання Форуму ОБСЄ з безпекового співробітництва були призупинені. Водночас, протягом часом українська делегація підготувала детальну презентацію щодо цього випадку та самого БПЛА.

Читайте також: Збитий на Донбасі дрон використовували 12 підрозділів армії РФ - InformNapalm

"У презентації ми навели фотографії збитого безпілотника, його тактико-технічні характеристики та спосіб застосування, поінформувавши, що даний тип БПЛА виробляється "Уральським заводом цивільної авіації" та знаходиться на озброєнні ЗС РФ з 2013 року. Ми підкреслили, що Росія має, врешті-решт, припинити заперечувати свою участь у війні на Сході України та розпочати конструктивні переговори з мирного врегулювання", - заявив Лоссовський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-