COVID-19 змінила наше життя, але не російських бойовиків на Донбасі – США в ОБСЄ

COVID-19 змінила наше життя, але не російських бойовиків на Донбасі – США в ОБСЄ

Укрінформ
Пандемія COVID-19 перевернула з ніг на голову життя в усьому світі, але це не стосується керованих Росією сил на Донбасі, які продовжують стріляти та вбивати.

Про це заявив очільник місії США при ОБСЄ посол Джеймс Гілмор під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Пройшло майже п’ять місяців з того часу, як 9 грудня у Парижі відбулася зустріч у Нормандському форматі. З того часу нам довелося зіткнутися з похмурою реальністю світу, перевернутого пандемією коронавірусу. Вона змінила наше життя, але поведінка керованих Росією сил на Донбасі залишилася, в основному, такою ж, як і була", - сказав він.

Читайте також: Глави МЗС "Нормандії" домовилися продовжити переговори за декілька тижнів – Ле Дріан

Американський посол підкреслив, що російські збройні формування на Донбасі продовжують порушувати режим припинення вогню з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, "порушуючи суверенітет та територіальну цілісність України, скалічуючи та вбиваючи цивільних осіб, загрожуючи критичній інфраструктурі навіть під час цієї глобальної кризи".

Читайте також: РФ продовжувала вбивати людей на Донбасі, вимагаючи в ООН скасувати санкції — Сироїд

Джеймс Гілмор вказав на те, що СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулого тижня декілька тисяч порушень режиму припинення вогню, у тому числі на ділянках розведення сил у Золотому та Петрівському.

"Імплементація повного та всеосяжного режиму припинення вогню, про що лідери домовилася на "нормандському саміті" 9 грудня, явно не відбулася. Лише за останні кілька днів СММ засвідчила про жертви від обстрілів чи невибухлих боєприпасів. Як завжди, саме цивільні люди платять найбільшу ціну за російську агресію на Донбасі", - заявив очільник американської місії при ОБСЄ.

Читайте також: Євросоюз закликав Росію забезпечити доступ ОБСЄ на окупований Донбас

Як повідомляв Укрінформ, під приводом протидії поширенню COVID-19 на окупованих територіях російські збройні формування блокують доступ Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та інших міжнародних місій на окуповані території Донбасу. Місія почала стикатися з регулярними недопусками під час спроб перетину до окупованих районів на блокпостах російських окупаційних сил у Донецькій області з 21 березня та в Луганській області з 23 березня.

Як зазначають в СММ, такі обмеження свободи пересування Місії через лінію зіткнення перешкоджають виконанню її мандата по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-