Катери

Катери "Нікополь", "Бердянськ" і буксир "Яни капу" найближчим часом повернуться з ремонту

Укрінформ
Малі броньовані артилерійські катери «Нікополь», «Бердянськ», та рейдовий буксир «Яни Капу» найближчим часом повернуться з ремонту.

Про це у Facebook повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

"Малі броньовані артилерійські катери «Нікополь», «Бердянськ» та рейдовий буксир «Яни Капу» найближчим часом повернуться з ремонту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рамках підтримання бойової готовності корабельно-катерного складу ВМС ЗСУ проводяться заходи з планового ремонту озброєння та військової техніки, як за рахунок власних спроможностей, так і на підприємствах судоремонтного комплексу України.

Наразі, відповідно до укладених догорів, на держпідприємстві "Миколаївський суднобудівний завод" триває фінальний етап відновлення МБАКа «Нікополь», та вже завершено ремонт катеру «Вишгород».

"Підрозділами технічного забезпечення ВМС ЗС України завершено перший етап відновлення рейдового буксиру «Яни Капу». На державному підприємстві "Миколаївський суднобудівний завод" проведено плановий доковий ремонт МБАК «Вишгород». Артилерійський катер та рейдовий буксир готуються до переходу в пункт постійного базування", - поінформував командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко.

За його словами, на малому броньованому артилерійському катері «Бердянськ», який був уражений засобами ФСБ РФ, завершено всі види експертиз, як збоку українських, так і іноземних спеціалістів, які представляють Україну в міжнародних судах.

"В короткі терміни МБАК «Бердянськ» буде поставлений на ремонт", – додав Воронченко.

Як повідомлялося, 20 листопада 2019 року захоплені РФ біля берегів анексованого Криму за рік до того українські кораблі "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" повернулися в порт Очакова (Миколаївська область) після року утримання в окупованому Криму.

Читайте також: Миколаївський суднобудівний спустив на воду катери “Вишгород” та “Нікополь”

Кількома місяцями раніше Росія звільнила з полону їхні екіпажі – 24 українських військових моряків повернулись додому в рамках двостороннього обміну утримуваними, а не за рішенням Міжнародного трибуналу з морського права.

У лютому 2020 року Воронченко заявив, що до початку літа 2020 року повернуті Росією українські катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" знову вийдуть у море в складі ВМС ЗС України.

Фото: Укроборонпром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-