В армії скоротять 17 генеральських посад – Хомчак

В армії скоротять 17 генеральських посад – Хомчак

Укрінформ
В рамках реформи ЗСУ в армії буде скорочено 17 генеральських посад, а парламент незабаром має розглянути законопроект про реформу генеральських звань.

Про це розповів головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак в інтерв’ю АрміяInform.

"Передбачаю, що наразі здивую багатьох наших критиків. У процесі нинішньої реформи в нашому війську скорочується 17(!) генеральських посад", - заявив Хомчак.

За його словами, до Верховної Ради вже подано законопроєкт про реформу генеральських звань.  

"Ми запропонували нашим законотворцям запровадити генеральські звання з національними особливостями, а саме: однозірковий, як у НАТО, бригадний генерал, двозірковий — генерал-хорунжий, тризірковий — генерал-поручник, і чотиризірковий-генерал", - розповів головнокомандувач ЗСУ.

Він зазначив, що не всі депутати готові дослухатися до військових в питанні щодо системи звань, але в міністерстві продовжують переконувати, що нова система має базуватися як на українській історичній спадщині, так і на світовій практиці.

Читайте також: Зеленський визначив окремі повноваження Головнокомандувача ЗСУ та керівника Генштабу

"У багатьох країнах-партнерах є і національні найвищі військові звання (не за посадою), як, у Польщі, США й не лише. І ми теж подали пропозицію: за особливі військові заслуги перед Україною, присвоювати найвище генеральське звання — "генерал армії України". Бригадні генерали у нас будуть на тих посадах, на яких нині однозіркові генерали. Дехто помилково вважає, що генеральське звання присвоюватимуть комбригам", - розповів Хомчак.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня 2020 р. Президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Хомчака головнокомандувачем Збройних сил України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-