США в ОБСЄ: Вибори в ОРДЛО – лише після виведення російських військ

США в ОБСЄ: Вибори в ОРДЛО – лише після виведення російських військ

Укрінформ
Вибори на території ОРДЛО мають проходити під українським контролем, в безпечному середовищі та після відновлення Україною контролю над кордоном і виведення з її території російських збройних формувань.

Про це заявив очільник місії США при ОБСЄ посол Джеймс Гілмор під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 16 січня, у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"США закликають до відновлення контролю Україною над своїм міжнародним кордоном з Росією. Вільні та чесні вибори мають відбуватися під українським контролем та в безпечному середовищі, з виведенням з території України очолюваних Росією сил та незаконних  збройних формувань", - заявив він.

Американський дипломат зазначив, що, натомість, спостерігачі СММ ОБСЄ фіксують "необмежений потік вагонів, вантажних автомобілів та військових машин, які на щоденній основі прибувають з Росії на територію, що контролюється Росією на сході України".  

"Цей неконтрольований потік людей і техніки є прямим викликом зусиллям щодо підготовки до вільних і чесних місцевих виборів на Донбасі", - наголосив він.

Читайте також: Україна закликала збільшити бюджет місії ОБСЄ на Донбасі

Джеймс Гілмор закликав Росію дотримуватися принципів Гельсінського заключного акта та Мінських домовленостей, "і відповісти взаємністю на добросовісність, проявлену адміністрацією президента Зеленського".

"Для припинення цього конфлікту у 2020 році, обидві сторони повинні бути повністю віддані досягненню стійкого та постійного припинення вогню, що базується на виведенні російських сил та військової техніки з суверенної української території", - заявив американський посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-