Україна до місцевих виборів має отримати доступ на всю територію Донбасу — Лайчак

Україна до місцевих виборів має отримати доступ на всю територію Донбасу — Лайчак

Ексклюзив
Укрінформ
Уряд України повинен мати доступ до будь-якого місця на території Донбасу, включаючи кордон з РФ, до проведення місцевих виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Про це заявив в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак на полях 26-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у Братиславі.

"Міністр Пристайко дав чітко зрозуміти, і це дуже логічно, що для того, щоб вибори були вільними та чесними, вони мають відбуватися у середовищі, яке є демократичним, чесним та вільним. Очевидно, що люди повинні мати доступ до інформації. І український уряд повинен мати доступ до будь-якого місця на своїй території", - заявив Лайчак, коментуючи питання про вибори на ОРДЛО та відновлення Україною контролю над державним кордоном з РФ.

Читайте також: Лайчак сподівається, що "нормандський саміт" дасть новий імпульс Мінським угодам

Голова ОБСЄ додав, що "український уряд про це чітко заявив". "І я вважаю це дуже логічним. Будемо сподіватися, що це відбудеться", - додав він.

Читайте також: В РНБО пояснили, за яких умов можливі вибори на окупованому Донбасі

Як повідомляло агентство, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час 26-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ наголосив, що місцеві вибори на території окремих районів Донецької та Луганської областей повинні проводитися відповідно до українського законодавства, і лише після встановлення усіх безпекових умов, виведення іноземних військ та відновлення Україною контролю над наразі неконтрольованою ділянкою кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-