Близько сотні українських військових пройшли підготовку за програмою Orbital

Близько сотні українських військових пройшли підготовку за програмою Orbital

Фото
Укрінформ
Близько ста військовослужбовців морської піхоти та Сухопутних військ ЗСУ протягом шести тижнів проходили підготовку за кваліфікаційним стандартом – КС 1 (індивідуальна підготовка за модулями I-VI) на базі 235-го Міжвідомчого центру підготовки військових частин.

Про це повідомляє пресслужба ЗСУ

"Заняття проводились, згідно з програмою навчально-тренувальної місії операції Orbital, під керівництвом британських та данських інструкторів. Українські офіцери, сержанти та старшини, більшість із яких є представниками Оперативного командування "Південь", проходили підготовку за навчальними модулями: вогнева підготовка, військова топографія, навігація, зв’язок, тактична медицина, виживання та тактична підготовка", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "під час занять кожен інструктор-військовослужбовець Збройних Сил України вчився самостійно проводити по одному заняттю із кожного виду підготовки. Іноземні колеги уважно спостерігали й оцінювали індивідуальні навички та знання у межах контрольних занять.

Читайте також: Українські морпіхи взяли участь у військових навчаннях у Грузії

За словами одного з інструкторів, капрала Збройних сил Великої Британії, який вже втретє відвідує Україну, прогрес в навчанні українських військових очевидний. "Українці швидко навчаються й адаптуються до будь-яких умов. Окрім цього, ми не тільки вчимо та готуємо інструкторів, але й учимося самі", - зазначив капрал.

Учасники Курсу підготовки за програмою Orbital отримали міжнародні сертифікати інструкторів відповідного рівня підготовки і зможуть самостійно викладати за стандартами НАТО в пунктах постійної дислокації (без залучення інструкторів центрів підготовки).

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-