Україна розпочне трансляцію телеканалу на окупований Донбас з лютого

Україна розпочне трансляцію телеканалу на окупований Донбас з лютого

Укрінформ
У лютому 2020 року на окупованих частинах Донецької та Луганської областей Україна розпочне трансляцію телеканалу.

Про це розповів міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в інтерв'ю “Дзеркалу тижня”.

“Наше завдання — зробити так, щоб на тимчасово окупованих територіях люди знали правду про те, що відбувається в Україні, щоб ми почали вести з людьми, які живуть на цій території, діалог — в ефірі такого телеканалу. Насамперед із науковим середовищем. І наше завдання — донести правдиву інформацію. Мова буде і українська, і російсь­ка. Саме зараз іде процес створення такого телеканалу на базі UA|TV, який має бути запущений уже в лютому. Повторюю: його ефірне мовлення буде лише на тимчасово окупованих територіях”, - повідомив Бородянський.

Читайте також: Jacobs припиняє трансляцію реклами на телеканалі соратника Медведчука

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році в рамках роботи міжвідомчої комісії при Міністерстві інформаційної політики оператор телекомунікацій "Телемережі України" побудував у Гірнику 190-метрову щоглу. Цей об'єкт розташовується якнайближче до Донецька, порівняно з іншими РТПС у Донецькій області.

На сьогодні на РТПС Гірник встановлені два потужні цифрові передавачі DVB-T2, завдяки яким у метровому і дециметровому діапазонах здійснюється мовлення 12-ти українських телеканалів.

Загалом упродовж 2018-2019 років Нацрада замовила Українському державному центру радіочастот прорахунок частотного ресурсу та видала дозволи на тимчасове мовлення з Гірника 12-м цифровим телеканалам, чотирьом телеканалам в аналогу та 20-м FM-радіостанціям.

Комплексна робота з розвитку українського телерадіомовлення в Донецькій і Луганській областях, а також в 6 південних районах Херсонської області та на територію Криму триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-