Окупанти зірвали розведення військ у Петрівському — штаб ООС

Окупанти зірвали розведення військ у Петрівському — штаб ООС

Заява
Укрінформ
Підтвердження про готовність щодо розведення сил та засобів у районі Богданівки та Петрівського на Донеччині з боку російсько-окупаційних військ не надійшло. Таким чином, противник зірвав процес розведення.

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

“Вчора українська сторона, через МЗС, поінформувала ОБСЄ щодо готовності до розведення. Сьогодні, 8 листопада, о 12.00 годині українська сторона готова була розпочати практичний процес розведення сил та засобів на ділянці №3, що в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області. Дата була визначена, враховуючи останнє порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення №3, яке було зафіксовано 30 жовтня цього року. Цей факт відображений у щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 31 жовтня. Повідомлення про готовність до розведення сьогодні, 8 листопада, від ворожої сторони не надійшло. Таким чином, противник зірвав не тільки процес розведення, а й вкотре порушив міжнародні домовленості”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти двічі стріляли на Луганському напрямку, поранений боєць

Відповідаючи на запитання Укрінформу, чи означає заява про зрив домовленостей про відтермінування процесу розведення на невизначений час, речник штабу ООС Олександр Штупун повідомив: “Виходячи з тієї інформації, яка є, поки що розведення переноситься на завтра, а як воно буде - покаже час. Взагалі дії окупаційних військ нелогічні, про що свідчить їх готовність, наприклад, яка була 4 листопада всупереч міжнародним домовленостям. А сьогодні з незрозумілих причин вони стали неготові”.

Як повідомляв Укрінформ, розведення військ у Петрівському, заплановане на 4 листопада, було перенесено у зв’язку з обстрілами позицій Об'єднаних сил, які зафіксовані 30 жовтня.

8 листопада українська сторона заявила про готовність розпочати о 12.00 практичний процес розведення сил та засобів на ділянці №3, що в районі населених пунктів Богданівка – Петрівське Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-