Інформацію про початок розведення сил біля Золотого спростували у штабі ООС

Інформацію про початок розведення сил біля Золотого спростували у штабі ООС

Ексклюзив
Укрінформ
Начальник пресцентру штабу ООС Андрій Агєєв заявив, що ніяких рухів в напрямку розведення сторін біля Золотого наразі не відбувається.

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

“Я не можу коментувати міністра закордонних справ, але у нас підтвердженої від нашого командування (командування ООС — ред.) жодної інформації на ранок не було. Ніяких рухів в напрямку розведення сторін наразі не проводиться”, - наголосив Агєєв.

Читайте також: Окупанти порушують “тишу” на ділянці розведення в Золотому - п'ять обстрілів за добу

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко у кулуарах першого інвестиційного форуму “RE:think. Invest in Ukraine” у Маріуполі заявив, що розведення військ у Золотому розпочалося сьогодні і відбувається під контролем СММ ОБСЄ, яке має офіційно зафіксувати цей процес.

Раніше розведення сил у Золотому й Петровському було заплановано на 7 жовтня, але було зірване бойовиками.

У Міноборони повідомили, що ЗСУ технічно готові до розведення військ у Петровському і Золотому.

15 жовтня на засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України не вдалося домовитися про нову дату розведення сил у Золотому і Петровському. Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік за підсумками засідання ТКГ підтвердив, що кількість порушень режиму "тиші" різко збільшилася, але одночасно заявив, що сторони підтвердили прихильність до припинення обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-